Mijn favorieten

Terug naar de resultaten
Te koop
Dennenlaan 41 in Dorst 4849 BD

Dennenlaan 41

4849 BD Dorst
€ 315.000,- k.k.

Omschrijving


OMSCHRIJVING


Wilt u wonen in de mooiste straat van Dorst? Lees dan verder! We nemen u mee door de woning aan de Dennenlaan 41. De woning die wij u aanbieden ligt zeer centraal in de straat met aan de overzijde een groenvoorziening. Alle voorzieningen, zoals...
Lees meer

Kenmerken

Soort object Woonhuis Bouwjaar 1963 Woonoppervlakte 110 m² Aantal kamers 5
Lees meer

Omschrijving


OMSCHRIJVING


Wilt u wonen in de mooiste straat van Dorst? Lees dan verder! We nemen u mee door de woning aan de Dennenlaan 41. De woning die wij u aanbieden ligt zeer centraal in de straat met aan de overzijde een groenvoorziening. Alle voorzieningen, zoals winkels, sportfaciliteiten en natuurgebied de Leemputten zijn in de directe omgeving te vinden. Bovendien is de verbindingsweg naar Breda, Tilburg en Oosterhout vlakbij waardoor die steden snel te bereiken zijn. Deze fraaie hoekwoning is onder meer voorzien van een open keuken en drie slaapkamers op de eerste verdieping, een veranda aan de achterzijde en een aangebouwde garage die uitstekend gebruikt kan worden als kantoor aan huis of als speelkamer voor de kinderen. Spreek dit u allemaal aan? Is deze sfeervolle gezinswoning op top locatie in Dorst uw droomhuis? Is dit wat u zoekt? Dan is dit de gouden kans om een bezichtiging te plannen en uzelf te overtuigen van de vele voordelen!


INDELING

   

Begane grond


Entree / Hal

De hal/entree biedt toegang tot de meterkast, de woonkamer en het toilet. Tevens bevindt zich hier de trapopgang naar de eerste verdieping.


Toilet

De toiletruimte is volledig betegeld in een lichte kleurstelling met Mosa tegels en voorzien van een staand toilet, een fonteintje en een radiator.
 


Woonkamer

De sfeervolle, gezellige woonkamer heeft een oppervlakte van ca. 31 m2 en heeft een erker aan de voorzijde. De woonkamer is voorzien van een Rustiek Eiken vloer, stucwerk wanden en een stucwerk plafond. Aan de achterzijde van de woonkamer zijn er openslaande deuren naar de tuin met daarvoor een convectorput.Keuken

Vanuit de woonkamer heeft u toegang tot de open keuken met een oppervlakte van ca. 7 m2. Deze is ingericht met een keuken in een hoekopstelling voorzien van voldoende onder- en bovenkastjes en als inbouwapparatuur een koelkast, dubbele vriezer, vaatwasmachine, combioven, spoelbak, een 4-pits gaskookplaat en een afzuigschouw. Het stucwerkplafon is voorzien van inbouwspots. Via een loopdeur bereikt u de achtertuin met een veranda.


Tuin

De achtertuin is gelegen op het zonnige Zuiden zodat u tot zeer laat kunt genieten van de zon. Aan het huis is een fraaie veranda geplaatst zodat u zelfs bij regen toch buiten kunt zitten. De tuin is onder meer ingericht met sierbestrating en siergrind, diverse borders en dakplatanen. Via een achterom bereikt u de openbare weg.


Garage

Aan de woning is een aangebouwde garage die bereikbaar is via de tuin. Deze is recentelijk gebruikt als kantoor aan huis, maar zou ook uitstekend dienst kunnen doen als speelkamer voor de kinderen. De garage heeft een gipsplaten plafond, een muur in spouw, laminaattegels op de vloer en een loopdeur aan de voorzijde.


Eerste verdieping:


Overloop

De overloop is voorzien van een laminaatvloer, biedt toegang tot de slaapkamers en de badkamer en via een vaste trap bereikt u de zolder.


Slaapkamer 1

Deze slaapkamer is gelegen aan de voorzijde van de woning en heeft een oppervlakte van ca. 10 m2. De vloer is voorzien van een lichte laminaatvloer, een stucwerk wandafwerking en een stucwerk plafond. Vanuit de slaapkamer is er toegang tot het balkon.Slaapkamer 2

De ouderslaapkamer ligt aan de achterzijde van de woning en heeft een oppervlakte van ca. 13 m2. Deze slaapkamer is eveneens voorzien van een lichte laminaatvloer, stucwerk wandafwerking en een stucwerk plafond. In deze kamer is ook airco aanwezig.Slaapkamer 3

De tweede slaapkamer aan de achterzijde van de woning heeft een oppervlakte van ca. 5 m2 en is net als de andere slaapkamers voorzien van een lichte laminaatvloer, stucwerk wandafwerking en een stucwerk plafond.


Badkamer

De badkamer met een oppervlakte van ca. 5,5 m2 ligt eveneens aan de voorzijde van de woning en is volledig betegeld in een lichte kleurstelling. Deze is ingericht met een inloopdouche, een hangend toilet en een wastafel in een ombouwmeubel. Tevens is de badkamer voorzien van een designradiator.


Tweede verdieping:


Via een vaste trap bereikt u de voorzolder met de opstelplaats voor de cv-combiketel en een zolderkamer met een Velux dakraam. Door het plaatsen van dakkapellen is hier een volwaardige 4e slaapkamer te realiseren.


Over Dorst


Dorst is een dorp in de gemeente Oosterhout, in de Nederlandse provincie Noord-Brabant. Het dorp heeft ca 2.510 inwoners en ligt vlak bij Rijen.
Geschiedenis
Dorst was een befaamde bedevaartplaats, gewijd aan de H. Marculphus (‘Sint Marcoen’ in de volksmond). De dag waarop deze heilige werd vereerd, was de eerste zondag in mei en heette daarom ‘Meikes Dorst’. Deze heilige werd aangeroepen om genezen te worden van het koningszeer. Een uitwendige klierziekte aan de keel die niet meer voorkomt. De remedie was: regelmatig wassen met het gewijde water dat in de kerk verkrijgbaar was. Omdat men zich in die dagen nauwelijks of niet waste, was dit een probate remedie maar ongewijd water had ongetwijfeld ook geholpen… Op die zondag in mei kwam men van heinde en verre te voet naar Dorst. Inmiddels is de bedevaart ter ziele. In de Marcoenkerk wordt nog een kastje bewaard met zilveren ex-voto's van bedevaartgangers die zij schonken, omdat hun gebeden werden verhoord.
Recente ontwikkelingen
- Na jarenlange discussies heeft de gemeenteraad er in 2012 voor gekozen om de rondweg door Dorst af te blazen, en in plaats daarvan de N282, de bestaande rijksweg, op te knappen.
- In Dorst wordt volop gebouwd. In 2014 wordt project De Boswachterij gerealiseerd: 96 huizen in het groen en aan een ven, op de locatie van de voormalige steenfabriek. Ook in 2014 komen 106 woningen en 24 appartementen voor begeleid wonen aan de Baarschotsestraat.
Landschap, natuur en recreatie
- Boswachterij Dorst is ruim 1.100 hectare groot en wordt sinds 1899 beheerd door Staatsbosbeheer. De eerste en belangrijkste taak van Staatsbosbeheer was de verstuivingen te bedwingen. Omstreeks 1907 waren de meeste stuifzanden vastgelegd, waarna de resterende heidevelden aan de beurt kwamen. Tot 1914 is het grootste deel van de natte heide ontwaterd en ontgonnen en zijn tientallen vennen geheel verdwenen. De heide werd omgeploegd met de ossenploeg. In de jaren twintig en dertig zijn de resterende vliegdenbosjes en heideveldjes Achter de Keten en in de Lange Dreef via voor- of tussenverbouw van landbouwgewassen tot opgaand bos omgevormd.
Een ander opmerkelijk fenomeen in de geschiedenis van de Boswachterij is de bevloeiing van een aantal bosgedeelten met ‘leemwater’. Omdat de leemwinning*1 ‘in den droge’ moest gebeuren, werden de leemputten leeggemalen. Het uitgemalen water bevatte uiteraard veel leemdeeltjes die voor verbetering van de vruchtbaarheid van de uitgemergelde bosbodem moesten zorgen. Met name de uitgestoven laagten van de Kurrassiersheide*2 en de bossen in de Lange Dreef werden op deze wijze bevloeid. Omstreeks 1935 waren, op de dan nog in bedrijf zijnde leemwinningen na, alle 'woeste gronden' in de Boswachterij Dorst bebost. Het aardige van Boswachterij Dorst is dat deze leemwinning de plantenwereld en met name ook de soortenrijkdom aan mossen en paddestoelen van het van nature voedselarme gebied aanzienlijk heeft vergroot. De leemputten zelf, de met leemwater bevloeide bospercelen, maar vooral de walletjes langs de ontwateringssloten en het tracé van het smalspoortje vormen een waar dorado voor de bryoloog en de mycoloog.
*1 De leemwinning vond plaats ten behoeve van de nabijgelegen steenfabriek De Vijf Eiken.
*2 De Kurrassiersheide herinnert aan een toernooiveld uit de riddertijd, waar ridders elkaar uit het zadel trachtten te lichten.
- Gesteund door de gemeente Oosterhout en Landschapspark De Open Linie zijn door vrijwilligers van Stichting Wielerpromotie Oosterhout 3 MTB-routes rond Oosterhout ontworpen en aangelegd. Zij verzorgen ook het onderhoud. De routes Dorst, Cadettenkamp (NW van Dorst) en Vrachelen kunnen elk afzonderlijk worden gereden, maar zijn ook onderling verbonden. Samen vormen ze een maar liefst 32 km lang, divers en uitdagend MTB-routenetwerk voor elk niveau.
* bron: www.plaatsengids.nl/dorst
In het dorp zijn diverse winkels gevestigd waaronder een supermarkt, een drogist, een bakker, een slager en diverse kapsalons. Tevens zijn er in het dorp diverse sportverenigingen aanwezig. Ook aan de horeca is gedacht in Dorst. Diverse cafeetjes, restaurantjes, een luchroom en cafetaria’s maken het geheel af.

Aan het einde van de straat is een basisschool gevestigd, RK basisschool Marcoen.BIJZONDERHEDEN


•    De woning is grotendeels voorzien van kunststof kozijnen met isolatieglas;
•    Uitstekende ligging;
•    Mogelijkheid voor kantoor aan huis;
•    Heerlijke veranda aan een tuin gelegen op het Zuiden;
•    Mogelijkheid tot creëren van 4e slaapkamer;
•    Dicht bij de uitvalswegen naar Breda, Tilburg en Oosterhout;VOORBEHOUD/AANSPRAKELIJKHEID

Hoewel gestreefd is naar een zo zorgvuldig mogelijke weergave van de beschikbare gegevens, moet ervan uitgegaan worden dat bovenstaand slechts indicatief is. De gegevens (bedragen, jaartallen, omschrijvingen e.d.) kunnen zijn verkregen door mondelinge overdracht. Aan de gegevens kunnen geen rechten worden ontleend. De koper heeft zijn eigen onderzoeksplicht naar alle zaken die voor hem van belang kunnen zijn.

Crielaers Makelaardij & Taxaties
Plateelbakkerstraat 36
4813KT Breda

De Makelaar die ontzorgt!

T: 076-5324640
T: 06-21590630
E: roderick@crielaersmakelaardij.nl
I: www.crielaersmakelaardij.nl 
Overdracht Status Beschikbaar Prijs € 315.000,- kosten koper Aanvaarding In overleg Bouwvorm Soort object Woonhuis Soort woning eengezinswoning Type woning hoekwoning Kwaliteit woning Normaal Subtype woning Repeterend permanent Bouwjaar 1963 Bouwvorm Bestaande bouw Indeling Woonoppervlakte 110 m² Perceeloppervlakte 313 m² Gebouwgebonden buitenruimte 15 m² Externe bergruimte 30 m² Inhoud 335 m³ Aantal kamers 5 Aantal slaapkamers 3 Aantal woonlagen 3 woonlagen Energie Energieklasse D Energie einddatum 11-12-2027 Isolatie Dakisolatie, Dubbel glas Warmwater C.V.-Ketel Verwarming C.V.-Ketel C.V.-Ketel Eigendom Buitenruimte Tuin Achtertuin, Voortuin Hoofdtuin Achtertuin Oppervlakte hoofdtuin 110 m² (10.0 m bij 11.0 m) Ligging hoofdtuin Zuid Achterom Ja Bergruimte Schuur / Berging Vrijstaand steen Parkeergelegenheid Garage Aangebouwd steen, voor 1 auto(s). Voorzieningen Voorzien van verwarming, Voorzien van elektra Parkeerfaciliteiten Openbaar parkeren Parkeeroppervlakte 29 m² (800 bij 370) Totaal aantal 1 Dak Soort dak zadeldak Overig Permanente bewoning Ja Onderhoud binnen Goed Onderhoud buiten Goed Huidig gebruik Woonruimte Huidige bestemming Woonruimte Voorzieningen Voorzieningen TV kabel, Airconditioning, Dakraam Kadastrale gegevens Gemeente Oosterhout Sectie K Perceelnummer 2220 Oppervlakte 313 m² Eigendomssituatie Volle eigendom
Route van naar Dennenlaan 41, 4849 BD Dorst
U kunt de brochure hier downloaden

Contact

Gebruik het onderstaande formulier om contact met ons op te nemen.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Brochure

Bedankt voor uw interesse. U ontvangt de brochure per email.

Contact

Bedankt voor uw reactie. We zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.