Mijn favorieten

Verhuizen vanwege gezinsuitbreiding: waar moet u op letten?

Toekomstbeeld

Op dit moment woont u nog in de huurflat uit uw studententijd. Dat was heel leuk toen u nog met z’n tweetjes was, maar echt heel praktisch is het niet. Er is geen tuin waar de kleine in kan spelen en bij het ontbreken van een lift ziet u zichzelf al een breuk tillen aan de kinderwagen en Maxi Cosi. Een verhuizing is de beste optie voor iedereen en past ook in het toekomstbeeld dat u voor ogen heeft.


Hypotheekverstrekkers

Dat het een koopwoning moet gaan worden, daar bent u al over uit. En nu? Op zoek naar een hypotheek dan maar. Dat is niet eenvoudig, want er zijn veel verschillende aanbieders. Het is daarom raadzaam met meerdere hypotheekverstrekkers te praten. Het gaat per slot van rekening niet om een paar tientjes die u wilt lenen. Bereid uzelf goed voor op het gesprek. Denk ook alvast na hoeveel uur u beiden gaat werken. Met een kleine kan het voorkomen dat het aantal uur en dus de hoogte van het inkomen daalt. Op internet staat een aantal handige tools waarmee u alvast een indicatie van de hoogte van de hypotheek kunt opvragen. Dan komt u niet helemaal blanco voor de hypotheekadviseur te zitten.


Woonwensen

De hoogte van de hypotheek is bepaald en nu kunt op zoek naar uw droomhuis. Een van de redenen dat u wilt verhuizen is dus de gezinsuitbreiding. Daar houdt u ook rekening mee in uw zoektocht. Er zijn veel factoren waaraan gedacht kan worden. De buurt kan een bepalende factor zijn bijvoorbeeld. Is het een kindvriendelijke, autoluwe buurt met veel groenvoorzieningen? Zijn er eventueel scholen in de buurt en is er voldoende ruimte om te spelen? Maar ook de grootte van de woning is belangrijk. Wie weet hoeveel kinderen er nog volgen na de eerste. Rekening houden met de toekomst is daarom belangrijk wanneer u een definitieve keuze maakt. Maak een lijst met woonwensen, waarbij u niet alleen naar de woning zelf kijkt, maar ook omgevingsfactoren meeneemt in de overweging.


Verzekeringen

Naast de hypotheek zijn ook de woonwensen nu aardig in kaart gebracht. Vergeet dan vooral ook niet de verzekeringen. Waarschijnlijk bent u al in het bezit van een aantal verzekeringen. De kans dat deze veranderen op het moment dat u groter gaat wonen, is aanzienlijk. Denk aan een inboedelverzekering bijvoorbeeld, maar ook aan een opstal- en overlijdensrisicoverzekering. Vergeet ook niet het kind, als het zover is, aan te melden bij de verschillende verzekeraars. Verzekeren is goed, belangrijk zelfs. Over verzekeren daarentegen is zonde. Verdiepen in de materie is daarom goed en sluit pas een verzekering af op het moment dat deze op uw gezinssituatie van toepassing is. Laat u bij twijfel voorlichten door een onafhankelijk adviseur.

Heeft u meer van dit soort vragen? Stel ze hier gerust en wij maken er een blog van! Of bel ons op 076-5324640

Bron: makelmail