Mijn favorieten

Zeven belangrijke verzekeringen bij het kopen van een huis

 


Voor veel mensen is een huis kopen een grote en spannende beslissing. Dit doe je hooguit enkele keren in je leven. Het is immers een grote financiële stap. Als je die stap neemt is het verstandig om ook je verzekeringen onder de loep te nemen. Verzekeringen bieden je bescherming tegen financiële risico’s. Vooral bij het kopen van een huis dus niet overbodig om naar te kijken. Sommige verzekeringen zijn zelfs verplicht als je een huis koopt. Om het je gemakkelijk te maken staat hieronder een overzicht met de belangrijkste verzekeringen om bij stil te staan als je een huis koopt.


Aansprakelijkheidsverzekering

De aansprakelijkheidsverzekering beschermt tegen de financiële risico’s bij aansprakelijkheid. Het dekt de aansprakelijkheid voor schade aan personen en zaken. Je kunt aansprakelijk worden gesteld als je schade veroorzaakt. Daarbij maakt het niet altijd uit of je zelf de schade veroorzaakt hebt of niet. Ook schade die kinderen veroorzaken kan daarbij horen.


Overlijdensrisicoverzekering

Bij de aanvraag van een hypotheek bij de bank is de overlijdensrisicoverzekering vaak een verplichte verzekering. Deze verzekering keert een bedrag uit aan partner of nabestaanden wanneer de verzekerde komt te overlijden. Zo heeft de bank de zekerheid dat de afgesloten hypotheek ook daadwerkelijk wordt afgelost, ook na overlijden.


Opstalverzekering

De opstalverzekering is vaak een verplichte verzekering bij het afsluiten van een hypotheek. Met deze verzekering verzeker je de onroerende zaken die zich in en rondom je huis bevinden en bij de woning horen. Denk bijvoorbeeld aan de badkamer en de keuken. Een opstalverzekering dekt schade die is ontstaan door storm, inbraak of brand.


Uitvaartverzekering

De kosten van een uitvaart kunnen snel stijgen. Met een uitvaartverzekering wordt bij overlijden een bedrag uitgekeerd waarmee nabestaanden de uitvaart kunnen regelen of, als er gekozen is voor een dienstenpakket, de uitvaartdiensten worden uitgevoerd. Met een uitvaartverzekering blijven je nabestaanden niet achter met hoge uitvaartkosten na overlijden.


Rechtsbijstandsverzekering

De rechtsbijstandsverzekering is belangrijk omdat tijdens het kopen van het huis grote bedragen gemoeid zijn. Als er iets mis gaat is het goed om in ieder geval gratis juridische hulp te kunnen inschakelen. Ook buiten je eigen schuld om kan er soms iets fout gaan wat kosten kan opleveren. Het is goed om dan juridische hulp achter de hand te hebben.


Inboedelverzekering

Een inboedelverzekering is geen verplichte verzekering maar wel verstandig om te hebben. De waarde van je spullen in huis is vaak meer dan je denkt als je dit bij elkaar optelt. De inboedelverzekering dekt schade aan deze spullen veroorzaakt door bijvoorbeeld overstroming, brand, inbraak, diefstal of storm. Onder de inboedel vallen alle spullen in huis die niet aan de woning vastzitten, zoals meubels en kleding.


Woonlastenverzekering

De woonlastenverzekering keert uit bij verlies van inkomsten door werkloosheid of arbeidsongeschiktheid. Op deze manier kan een deel van de maandelijkse hypotheeklast voor een bepaalde periode worden betaald. Deze verzekering bevat twee soorten dekkingen. De arbeidsongeschiktheidsdekking verzekert het maandelijks benodigde bedrag voor het betalen van de hypotheek bij arbeidsongeschiktheid. De dekking bij werkloosheid kan hierbij aanvullend zijn.

Heeft u meer van dit soort vragen? Stel ze hier gerust en wij maken er een blog van! Of bel ons op 076-5324640

                                                          

Bron: Monuta Uitvaartverzekeringen