Mijn favorieten

Verkopers klaar? Bakken maar!

Verkoopt een appeltaart je huis?


Nee natuurlijk niet. Wel draagt een vers gebakken (appel) taart bij aan de fijne woonsfeer in jouw huis die jij wilt overbrengen aan de potentiële koper.  Het geeft de koper een gevoel van welkom en eerlijk is eerlijk, wie ruikt er nou niet graag de geur van een verse taart. 

Om je te helpen hebben wij hier het recept voor de
LEKKERSTE APPELTAART voor je. 


INGREDIËNTEN OMA’S APPELTAART


10-12 PERSONEN, GEBRUIK EEN VORM VAN 24CM
  • 200 gram boter
  • 200 gram witte basterdsuiker
  • 400 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 ei (de helft is voor het deeg, de andere helft voor het bestrijken)
  • 8 gram vanillesuiker
  • snufje zout
  • 1,5 kilo zoetzure appels (ongeschild)
  • 75 gram kristalsuiker
  • 3 tl kaneel
  • 15 gram paneermeel
 
Klop het ei los verdeel in twee delen. De ene is voor het deeg, de ander voor het bestrijken.
Meng boter, basterdsuiker, zelfrijzend bakmeel, het halve ei, vanillesuiker en een snufje zout tot een stevig deeg en verdeel in 3 delen.
Schil nu de appels en snij deze in plakjes. Vermeng in een kopje de suiker met kaneel.
Vet de springvorm in en bestuif met bloem.
Gebruik één deel deeg om de bodem van de vorm mee te bedekken. Een tweede deel deeg gebruik je voor de randen. Strooi het paneermeel op de bodem van de beklede vorm. Het paneermeel neemt het vocht van de appels op.
Doe de helft van de appels in de vorm en strooi hier 1/3 van het kaneel-suiker mengsel overheen. De overige appelschijfjes kun je nu ook in de vorm doen, strooi de rest van het kaneel-suiker mengsel erover.
Leg de stroken kruislings  op de appeltaart. Met wat extra deegstroken werk je de rand rondom af. Gebruik het halve ei om de stroken in te smeren.
Zet de taart iets onder het midden van de oven. Bak in 60 minuten op 170 graden gaar en goudbruin.
Laat de taart afkoelen in de vorm voordat je de ring verwijdert.
Nog een klein beetje warm met een toef slagroom is deze taart heel erg lekker. Maar de volgende dag is hij eigenlijk nóg lekkerder, als de smaken lekker zijn doorgetrokken.



Heb je meer van dit soort vragen? Stel deze dan gerust! Neem contact met op via 076-5324640 of via het contactformulier.