Mijn favorieten

Verkopen

Te kopen zetten óf verkopen? Wij verkopen!

Heb je verkoopplannen en kun je wel wat hulp gebruiken? Voor een succesvolle verkoop van je woning in de regio Breda ben je bij Crielaers Makelaardij & Taxaties zeker aan het juiste adres.
Wij kennen 2 soorten verkoop:

1. Verkoop door Roderick
2. Samen Zelf Verkopen

We leggen eerst het principe van Verkoop door Roderick uit.

Kennismaking met jou én de woning
Roderick komt bij jou thuis voor een eerste kennismaking met jou én de woning. Na een deskundige inspectie van de woning bespreken jullie de verwachtingen naar en over elkaar uit. In veel gevallen kan er direct een advies over de verkoopprijs worden afgegeven. Roderick bespreekt met jou de  belangrijkste kenmerken en unieke verkooppunten van de woning of het appartement. Door zijn ruime ervaring kent bij de huizenmarkt in deze regio als geen ander.
Soms is het nodig om naar de inspectie van de woning nog wat aanpassingen te doen die de verkoop zullen stimuleren. Ook krijg je advies over de beste manier om je huis te presenteren voor de verkoop. Je wordt optimaal begeleid om tot een maximaal verkoopresultaat te komen.

Meestal gaat Femke mee naar deze afspraken. Zij krijgt immers als eerste de kandidaten aan de telefoon en kan ze zo alles vertellen over de woning op haar eigen enthousiaste manier. Op het moment dat de telefoon gaat is dit immers al de 1e verkoopkans voor jullie woning. 
Door de open manier van communiceren en duidelijke afspraken te maken kom je achteraf niet voor verrassingen te staan. Je weet immers precies waar je aan toe bent.

Uitstippelen verkoopstrategie
Iedere woning is anders, iedere klant is anders èn iedere dag op de woningmarkt is anders. Het behalen van een maximaal verkoopresultaat valt of staat dan ook met met een uitgekiende verkoopstrategie en promotie. Wij hebben hier wat methodes voor die we graag persoonlijk met je bespreken.

Optimale presentatie
Een 1e indruk maak je maar één keer. Die moet dus goed zijn! Wij kiezen er dan ook voor om een aantal zaken door professionals uit te laten voeren. Denk hierbij aan de fotografie van de woning of eventueel een professioneel meetrapport volgens NEN normering. Ook kunnen we kijken naar de mogelijkheden voor een video of een originelere manier van fotograferen.

Startperiode
In de eerste drie dagen dat je woning online staat, bekijken online net zoveel bezoekers je woning als in de 3 maanden die volgen. Het is dus uitermate belangrijk dat je woning strategisch en op het juiste moment wordt aangeboden. Roderick en Femke adviseren je hierbij.  

De bezichtigingen
Een rondleiding geven kan iedereen? Het begeleiden van kijkers (lees potentiele kopers) èn zoveel mogelijk informatie over ze verzamelen is een vak apart. Hier zit dan ook zeker de meerwaarde van Roderick.  Het is veel meer dan alleen het huis laten zien, een brochure overhandigen en informatie geven over de buurt. Naast relevante informatie over je huis vertellen ben je wettelijk verplicht om echt alle relevante informatie te delen met de potentiele koper. Dus ook gebreken die je zelf niet eens kent of vergeten bent. Je mag niets over het hoofd zien. Dit kan namelijk leiden tot t schadeclaims achteraf of zelfs tot ontbinding van de koop, óók met terugwerkende kracht! Aan de andere kant heeft ook de koper natuurlijk ook zelf de plicht om zich zo goed mogelijk te informeren. Na een bezichtiging neemt Roderick altijd contact op om feedback te geven over de bezichtiging.

En bod, en nu?
Hoera er wordt een bod gedaan op je woning. We gaan meteen voor je aan de slag om de beste verkoopcondities te realiseren. Dit betreft niet alleen de prijs. Ook hier komen de kwaliteiten en de meerwaarde van Roderick weer aan het licht. Soms is een bod de start van een spannende en hectische periode. Roderick zal er dan ook alles aan doen om die spanning zo laag mogelijk te houden. Zo voert hij voor jou de onderhandelingen met de aankopende partij en denkt hij tegelijktijd 2 stappen vooruit om dit traject tot een goed eigen te brengen. Uiteraard gaat alles in nauw overleg, waarbij jouw belangen altijd voorop staan.

Verkocht!!!
Verkoper blij, koper blij, de woning is verkocht! Dan volgt het proces om dit allemaal te formaliseren, afspraken vast te leggen in een overeenkomst en zorgen voor onder andere afstemming met de notaris en andere partijen. We houden scherp de vinger aan de pols als het gaat om het stellen van de waarborgsom c.q. bankgarantie en we zijn aanwezig bij de inspectie van de woning en indien gewenst tijdens de notariële overdracht. Heb je na de afronding bij de notaris nog vragen, lopen je tegen zaken aan? Onze dienstverlening zet zich voort na de overdracht en wij staan dan ook graag voor je ter beschikking om je hiermee te helpen.
Ben je nieuwsgierig geworden en wil je Roderick en Femke ontmoeten? Heb je misschien al een concrete verkoopwens? Bel ons dan op 076-5324640 en we maken op zeer korte termijn een afspraak bij je thuis, ook buiten reguliere kantoortijden. Ook kun je het contactformulier invullen. Wij nemen dan snel contact op.